Πληροφορίες


Το φεστιβάλ

Η Συνάντηση Νέων του Άρδα είναι ένα φεστιβάλ που διεξάγεται σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία στις όχθες του ποταμού Άρδα, στον Έβρο. Στη διάρκεια των πέντε ημερών λαμβάνουν χώρα συναυλίες από αγαπημένους καλλιτέχνες και νεανικά συγκροτήματα καθώς και πληθώρα παράλληλων εκδηλώσεων όπως αγώνες moto cross, beach volley, ιππασία, αγώνες 4x4, θεατρικές παραστάσεις, αγώνες ποδοσφαίρου 5x5 και ενημερώσεις από διάφορους φορείς. Από το 1995, οπότε και έγινε η αρχή, μεγάλη είναι η λίστα των καλλιτεχνών που έχουν τιμήσει με την παρουσία τους την Συνάντηση Νέων, ανάμεσά τους ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, ο Νίκος Παπάζογλου, η Δήμητρα Γαλάνη, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Μάνος Ξυδούς, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Γιάννης Κότσιρας, η Άλκιστις Πρωτοψάλτη, ο Διονύσης Σαββοπουλος όπως επίσης η Άννα Βίσση, η Δέσποινα Βανδή και πολλοί άλλοι καλλιτέχνες. Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να απολαύσει αυτό το πενθήμερο δίπλα στη φύση, να παρακολουθήσει μοναδικές συναυλίες, να ζήσει μια πραγματικά αξέχαστη εμπειρία!


Χώρος φεστιβάλ


Το φεστιβάλ κάθε καλοκαίρι διεξάγεται στις όχθες του ποταμού. Σε απόσταση 500 μέτρων από το χωριό Καστανιές βρίσκεται ο χώρος των εκδηλώσεων, ένα καταπράσινο τοπίο που απλώνεται σε μια έκταση μεγαλύτερη των 150 στρεμμάτων ικανή να φιλοξενήσει άνετα όλες τις δραστηριότητες του πενθημέρου. Η κεντρική πύλη οδηγεί στον κύριο χώρο των εκδηλώσεων όπου σε περίοπτη θέση στήνεται η κεντρική σκηνή. Στον ίδιο χώρο βρίσκεται η γραμματεία, το θέατρο, τα περίπτερα ενημέρωσης, η καφετέρια, το ιατρείο και υπαίθριοι χώροι εστίασης. Η πτώσης της στάθμης του ποταμού δημιουργεί μια αμμονησίδα, η πρόσβαση στην οποία διευκολύνεται μέσω πλωτής γέφυρας. Εκεί λαμβάνουν χώρα κάποιες παράλληλες δράσεις ενώ στήνεται η σκηνή της νησίδας. Ο χώρος της κατασκήνωσης βρίσκεται δίπλα στο χώρο των εκδηλώσεων και δίπλα στο ποτάμι και περιλαμβάνει εγκαταστάσεις ηλεκτρικού ρεύματος αλλά και χώρους υγιεινής. Σε απόσταση 100 μέτρων από το χώρο του φεστιβάλ βρίσκεται η πίστα motocross. 


Χάρτης

Προβολή Χάρτης Συνάντησης Νέων Άρδας - Ardas Festival Map σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους


Πρόσβαση 

Με αυτοκίνητο: Στο χώρο του φεστιβάλ μπορείτε να φτάσετε μέσω της Εγνατίας οδού (Ε85). Ακολουθείτε τον κόμβο Καστανεών ο οποίος βρίσκεται 17 χιλιόμετρα βόρεια της Ορεστιάδας. Οι Καστανιές απέχουν ένα χιλιόμετρο από τον κόμβο της εθνικής οδού. Από την κεντρική πλατεία του χωριού στρίβοντας αριστερά και σε απόσταση 500 μέτρων συναντάτε τον ποταμό Άρδα και το χώρο των εκδηλώσεων. 

Με λεωφορείο: Υπεραστικά δρομολόγια του Κ.Τ.Ε.Λ. Έβρου εκτελούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη, Σουφλί, Διδυμότειχο, Ορεστιάδα. Όλα τα λεωφορεία έχουν τελικό προορισμό την πόλη της Ορεστιάδας όπου εκεί υπάρχει ανταπόκριση δρομολογίων μέχρι τις Καστανιές. Η τελευταία στάση εντός του χωριού απέχει 300 μέτρα από την κεντρική πύλη. Κατά τη διάρκεια του πενθημέρου πραγματοποιούνται εντατικά δρομολόγια από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι αργά το βράδυ. Πληροφορίες  Κ.Τ.Ε.Λ Έβρου

Με τρένο: Δρομολόγια του Ο.Σ.Ε φτάνουν στο σταθμό της Ν. Βύσσας και της Ορεστιάδας καθημερινά. Πληροφορίες Ο.Σ.Ε.

Με αεροπλάνο: Το πλησιέστερο αεροδρόμιο βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη και ονομάζεται “Δημόκριτος”. Η Olympic Airways και η Aegean Airlines πραγματοποιούν πτήσεις καθημερινώς. O επισκέπτης μετά το αεροπορικό ταξίδι μπορεί να επιβιβαστεί σε λεωφορείο του Κ.Τ.Ε.Λ. με προορισμό την Ορεστιάδα. Πληροφορίες Αερολιμένα ''Δημόκριτος''.Χιλιομετρικές αποστάσεις

• Χώρος εκδηλώσεων – Καστανιές: 500 μ.
• Καστανιές – Ορεστιάδα: 17 χλμ
• Καστανιές – Αλεξανδρούπολη: 135 χλμ.
• Καστανιές – Θεσσαλονίκη: 430 χλμ
• Καστανιές – Τουρκία (Τελωνείο): 500 μ.
• Καστανιές – Βουλγαρία (Τελωνείο): 28 χλμ.

Οι χώροι στάθμευσης για όλα τα οχήματα είναι δωρεάν.


Ποταμός Άρδας

Ο ποταμός Άρδας είναι παραπόταμος του Έβρου. Πηγάζει από την οροσειρά της Ροδόπης και έχει συνολικό μήκος 290 km. Έχοντας διανύσει 241 km επί βουλγαρικού εδάφους, εισέρχεται στο ελληνικό έδαφος νοτιοανατολικά του οικισμού Μηλέα. Διασχίζει το βόρειο τμήμα του Νομού Έβρου σε μήκος 49 km και συμβάλλει στον ποταμό Έβρο κοντά στις Καστανιές. Στο Θεραπειό βρίσκεται το φράγμα του ποταμού μήκους 350 m, το οποίο κατασκευάστηκε το 1969. Ο ποταμός Άρδας και το παραποτάμιο δάσος που έχει αναπτυχθεί κατά μήκος του αποτελούν το σημαντικότερο οικοσύστημα του βόρειου Έβρου. Λεύκες, πλατάνια, ιτιές, φουντουκιές, καρυδιές, ερωδιοί, δρυοκολάπτες, κύκνοι, χήνες, βουτηχτάρια, αγριόπαπιες, σαζάνια, κυπρίνοι, γουλιανοί και πολλά ακόμα είδη συθέτουν τη χλωρίδα και πανίδα του μοναδικού αυτού βιοτόπου, ο οποίος εντάσσεται στο δίκτυο Natura 2000. Η περιοχή χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερο φυσικό κάλος και προσφέρεται για αναψυχή και αθλητικές δραστηριότητες προσελκύοντας πλήθος επισκεπτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: